Kutlu Doğum Kadınlar Programı

Kutlu Doğum Etkinlikleri Devam Ediyor…

Esenyurt Müftülüğü kutlu doğum etkinliklerine devam ediyor. 18 Nisan 2012 Çarşamba günü kadınlara yönelik “Kur’an ziyafeti” adlı bir program gerçekleştirildi.

Müftülüğümüze bağlı Türkan Altun Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencileri ve öğreticilerinin kadınlara yönelik hazırladığı Kutlu Doğum özel program coşkuyla izlendi. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi Konferans salonunda sunulan proğrama, Kur'an Kursu öğrencileri, öğrenci velileri, öğrenciler ve yüzlerce vatandaşımız katıldı. Sunuculuğunu Sema Demir ve  Meryem Şen’in yaptığı programda İstiklal marşı ve Kur'anı Kerim tilavetinden sonra İlçe Müftümüz Dr.Mehmet Müftüoğlu bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında yüce dinimiz İslam'ın ve Hz.Peygamberimizin Kadınlara verdiği değere de değinen Müftümüz, Kur'anın getirdiği kardeşlik hukukuna riayet etmenin, kardeşler arasındaki sevgi, saygı, birlik ve beraberlikten geçtiğini dile getirerek, kardeşlik bağlarının zayıflamasına sebep olabilecek tefrika, kıskançlık, su-i zan, ayıpların araştırılması ve gıybetin kötülüklerinden kaçınmamız gerektiğini vurguladı. İlçe vaizesi Büşra Yüzügüldü ise "kardeşlik" konusundaki konuşmasının sonunda her seyircinin sağındaki kardeşinin elinden tutarak birlikte yapacağı duaya birlikte amin demelerini rica etti. Ayrıca, ilçe genelinde Kur’an Kursları öğrencileri arasında dereceye giren öğrenciler şiirlerini takdim ettiler.

Dinleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği programda Esenyurt Kur’an Kursu öğreticileri ve Türkan Altun Kız Kur’an Kursu öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler dinleyicilerden büyük ilgi gördü. Program ilçe genelinde okunan hatimlerin  Kübra Saka’nın yaptığı duayla Hz. Peygamber’e ve tüm inananlara hediye edilmesiyle son buldu.

Katılımcılar, Esenyurtta ilk defa dolu dolu bir Kutlu Doğum haftası yaşadıklarını bildirdiler ve İlçe Müftülüğüne ve proğramı düzenleyen Türkan Altun Kız Kur'an Kursu Öğreticilerine ve öğrencilerine teşekkür ettiler. Programda Esenyurt Kur'an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri tam kadro olarak hazır bulunarak proğramı desteklediler.Program sonunda programa katılanlara üzerinde hadislerin yazılı olduğu gül lokumu ikram edildi.